Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Ajuntaments del Solsonès reclamen solucions urgents a la cruïlla de l`Hostal del Boix

DIJOUS 02 MAIG 2024

AJUNTAMENTS DEL SOLSONÈS RECLAMEN SOLUCIONS URGENTS A LA CRUÏLLA DE L’HOSTAL DEL BOIX

Abans de tot, bon dia a tothom i moltes gràcies per ser aquí. Tots i totes sabem que no hi som per gust, però l’accident succeït divendres passat ens obliga a donar explicacions i a reclamar solucions.

En nom de l’Ajuntament de Llobera, agraeixo la presència dels alcaldes i alcaldesses de Pinós, Riner, Olius, Biosca, La Molsosa i Torà així com la del president del Consell Comarcal del Solsonès, Benjamí Puig.

Des de l’Ajuntament de Llobera, conjuntament amb els altres ajuntaments afectats, fa anys que estem reclamant i treballant amb l’Administració per buscar una solució a la intersecció entre les vies C-451 i la LV-3002, conscients que és un punt negre en termes de trànsit al municipi i al territori.

El passat divendres 26 d’abril, en aquest punt de l’Hostal del Boix, hi va haver un nou accident de trànsit, en aquest cas mortal, que es va endur la vida d’un veí de Pinós.

Aquest encreuament, situat al municipi de Llobera, canalitza el trànsit procedent del sud del Solsonès, juntament amb el que discorre per la carretera entre Solsona i Biosca. Any rere any, i especialment durant els mesos d’hivern, quan la boira és molt habitual, s’han de lamentar accidents.

Segons les dades facilitades pel Servei Català de Trànsit, aquest punt ha registrat set accidents en el decurs dels últims cinc anys, a banda d’altres sinistres lleus dels quals no se n’ha hagut de lamentar cap ferit ni víctima mortal.

Si bé durant els darrers anys en aquesta via s’hi han fet tasques de manteniment i millora del ferm, segueix pendent solventar la problemàtica d’aquesta intersecció.

Com a alcaldessa de Llobera, i en nom dels ajuntaments presents, insto a la Generalitat, titular de la via, a que ofereixi una solució definitiva per erradicar la sinistralitat d’aquesta cruïlla i garantir-ne la seguretat vial.

Així mateix, demano que es tingui en compte la nostra realitat territorial i demogràfica a l’hora de dissenyar aquesta solució, amb una població altament envellida, i la tipologia del trànsit que circula per aquesta via, amb molts camions i tractors, i amb una empresa gran a prop, l’obrador de Granja Godall, a la qual treballadors, repartidors propis i externs i comercials de venda al detall hi han d’accedir per aquesta intersecció.

Així doncs, des dels ajuntaments de Llobera, Riner, Olius, Biosca, Pinós, Torà i Molsosa, i el Consell Comarcal del Solsonès , demanem ana solució que desencalli amb urgència la problemàtica en aquest punt per tal de no haver de lamentar cap més vida ni ensurt.

Moltes gràcies + obrir torn de preguntes a la premsa. Per a més informació: Ajuntament de Llobera (973 48 38 29)